Hotel Nostalgija (Plaza)

NOVA HIT PREDSTAVA KAZALIŠTA LECTIRUM

Hotel Nostalgija (Plaza)

Dragi prijatelji Kazališta Lectirum!

NOVA ROMANTIČNA KOMEDIJA NA NAŠEM PROGRAMU! 

HOTEL PLAZA, NEIL SIMON

GLUME: Ksenija Pajić, Natalija Đorđrević, Zijad Gračić, Mladen Čutura

Režija: Nina Kleflin

Predstava se sastoji od tri čina, tri različite priče koje pričaju glumci: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Prvi čin publici predstavlja bračni par koji se na godišnjicu braka( 35 godina) sastaje u istom apartmanu u kojem su proveli prvu bračnu noć. Žena je ushićena, veseli se susretu s mužem u istoj sobi, ali on se ne sjeća godišnjice, misli da je žena pogriješila datum. Tu počinje priča o ljubavi i nevjeri. Žena je odana supruga, a muž je vara sa svojom mladom tajnicom. U duhovitim i životnim dijalozima odvija se radnja koju će svatko prepoznati iz neke priče ili svoga okružja. Komično, zanimljivo i kritički Ksenija Pajić, Zijad Gračić i Mladen Čutura, kao konobar, publici predstavljaju životnu zbilju nad kojom se svatko može zamisliti, ali i nasmijati.

Drugi čin uključuje susret filmskog producenta i njegove mladenačke ljubavi.

Kao mladi bili su u vezi , život ih je razdvojio, ona se udala za mladića kojega oboje poznaju. Njezin život je uobičajen . Ona je udana žena, majka troje djece, ali život s mužem nije joj zanimljiv iako to ne želi priznati. Producentu se život bitno promijenio od kada se bavi tim poslom. U životu je uspio, ali emotivno nije sretan. Iza njega su tri katastrofalna braka. Htio je vidjeti djevojku iz mladosti, izjadati joj se i pokušati ponovnu vezu s njom.

Priču glumački prezentiraju Natalija Đorđević i Mladen Čutura. Adaptacija koju je načinila Nina Kleflin, ujedno i redateljica cijele predstave, zanimljiva je utoliko što su likovi smješteni u naš prostor koji će svatko prepoznati. Poznaju se iz Popovače, a tamo su kao mladi ljubovali. Ona je ushićena njegovim poslom i stalno ga ispituje koje glumice, glumce, sportaše i političare poznaje. Tu počinje komedija karaktera, zabune, situacije i verbalno smišljenih smiješnih trenutaka.

Treća priča vrti se oko bračnog para koji udaje svoju kćer. Zaplet počinje kada se ona zaključa u sobu, jer se ne želi udati. Otac je očajan, svadba je skupa, a on stalno zbraja koliko će izgubiti ako se kći ne uda. Na kraju se priča sretno završava.

Glumci u tom činu su: Ksenija Pajić, Natalija Đorđević, Zijad Gračić i Mladen Čutura.

Sve tri priče odvijaju se u istom hotelskom prostoru.

Projekt Hotel plaza scenografski je osmislio Miljenko Sekulić koji je na moderan likovni način riješio zahtjevnu scenografiju te je time prilagodio putujućoj grupi, ali i širokim pozornicama, jer je se scenografija može uziti i širiti po potrebi.